Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Brandwerende deuren

Optimale bescherming bij brand 

Van de Bor Montage helpt u bij het vinden naar de juiste oplossing om uw objecten en mensen te beschermen bij brand. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk:

  • Brandwerende schermen/firescreens

  • Brandwerende rolluiken

  • Brandwerende loopdeuren

  • Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schermen/firescreens

Wanneer een opening alleen bij brand dient te worden afgeschermd en verder altijd open is, dan is een brandwerend scherm dé oplossing. Hierdoor wordt voorkomen dat de brand verder uitbreid naar een aansluitende ruimte. Doordat het scherm in verbinding staat met een brandmeldsysteem of bijv. rookmelder zal het doek bij alarm automatisch sluiten. De doeken zijn fraai afgewerkt en hebben weinig inbouwruimte nodig. Ze zijn leverbaar in verschillende brandwerende klassen waarbij de hoogste EW120 is. Voor hogere klassen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een brandwerende roldeur, schuifdeur of overheaddeur.

Brandwerende rolluiken

Brandwerende rolluiken of roldeuren zijn de perfecte oplossing om compartimenten af te sluiten en zijn geschikt als vaste afsluiting. De deuren worden aangesloten op en brandmeldinstallatie of bijv. een rookmelder waardoor bij melding van brand, een signaal naar de brandwerende roldeur verzonden wordt die automatisch sluit.
De roldeuren zijn robuuster dan schermen, en daardoor geschikt voor frequent gebruik.

Brandwerende loopdeuren

Deze loopdeuren zijn uitermate geschikt voor toepassing in een vluchtroute. Ze bieden een zeer hoge brandwerendheid en zijn geschikt voor dagelijks gebruik.De deur kan in geopende stand worden gehouden middels een elektromagneet. Bij brandmelding zal de deur door de deurdranger vanzelf sluiten. Optioneel kunnen ze worden uitgevoerd met bijv. vensters en meer. Vraag naar de mogelijkheden.

Brandwerende schuifdeuren

Afhankelijk van de brandbelasting kunt u kiezen voor de betrouwbare en op het gebruik en de risico’s afgestemde schuifdeuroplossingen van Hörmann. Dit kan zijn in een 1- en/of 2-vleugelige uitvoering. Deze schuifdeuren zijn rookdicht en brandwerend, en zorgen zodoende voor veilige vluchtroutes en uitgangen. Deze deuren zijn aan te bevelen op locaties waar veel personen komen en moeten worden beschermd tegen de verspreiding van levensgevaarlijk rookgassen. De brandwerende schuifdeuren met loop-/en vluchtdeur zijn geschikt voor snelle doorgang van personen en gemakkelijke doorgang van steekwagens, en over het algemeen uitgerust met een deurdranger met geleidingsrail. De deuren zijn getest conform DIN18095.

Redenen om te kiezen voor de brandwerende deuren:

  • Rookdicht en brandwerend
  • Bescherming van personeel en goederen
  • Snelle en veilige doorgang bij brand
  • Getest conform DIN18095

Vragen? Bel gerust!

Opgeleverde projecten